Samsung Galaxy Note II (N7100) Nasıl Root Yapılır?

Samsung Galaxy Note II (N7100) Nasıl Root Yapılır?

Samsung Galaxy Note II (N7100) Nasıl Root Yapılır?

Telefonu root etmenin bir çok faydasının olmasının yanısıra şunu unutmamalı ki root işlemi sırasında telefonunuzu kullanılamaz hale getirebileceğiniz gibi, root işlemi sonunda cihazınızın garantisini de etkileyeceğini bilerek bu işe girişin. Bu root işlemi Android Jelly bean 4.1.2 ve üzerinde çalışır. Önceki sürümlerde de sorun olmayacağını düşünüyorum ama test edilmedi.
Bu işlem Note II N7100 modeli içindir. Farklı bir modele bu işlemi yaparsanız telefonunuz kullanılamaz hale gelebilir.
Telefon modelinizin GT-N7100 olduğunu Ayarlar -> Cihaz Hakkında -> (Cihaz Modeli) menüsünden teyit ediniz.
Samsung Galaxy Note II modeli root yapmak için şu adımları takip ediniz.

Adım 1:

Samsung telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağladığınızda Windows’un telefonunuzu sorunsuz gördüğünden emin olunuz. Eğer Windows sürücü yüklemek için uyarı veriyorsa kabloyu çıkartıp burayatıklayıp gerekli Samsung sürücüleri bilgisayarınıza indirip çalıştırın. Veya orijinal Samsung Kies yazılımını yükleyin.
Telefonunuzun en az %50 oranında şarjı olduğuna emin olunuz.

Adım 2:

Buraya tıklayarak gerekli olacak ODIN 3.07 ve CF-Auto-Root paketini bilgisayara indiriniz.
ZIP dosya içeriği şu şekildedir. ZIP dosyayı bir kılasör içinde açınız.
Note2_odin_root

Adım 3:

Telefonunuzda Ayarlar -> Geliştirici seçenekleri bölümünden USB hata ayıklamayı seçili işaretleyin.
galaxy-s3-root-ayarlar

Adım 4:

Telefonunuzu kapatınız. Kapalı iken Alt ses düğmesi + Home tuşu + Güç düğmesine aynı anda 5 saniye kadar aşağıdaki resimde görünen Samsung yazılım yükleme ekran uyarısı gelinceye kadar basın. Gelmedi ise tuşlardan birine eksik basmış olabilirsiniz. İşlemi baştan yapın.
warning_recovery
Bu ekranı görünce Üst Ses düğmesine basın. Android logolu yazılım yükleme ekranı gelecektir. Alt ses düğmesi ise telefonu yeniden başlatır. Ona basmayın.

Adım 5:

Telefonunuzu USB kablo ile bilgisayara bağlayın. İlk defa bu işlemi yapıyorsanız bazı bağlantı sürücüleri yüklenmesi için bekleyiniz. Windows uyarı vermezse veya Donanımınız başarı ile kuruldu türünden mesaj aldığınızda Adım-5‘e geçiniz.

Adım 6:

ZIP dosyayı açtığınız kılasöre gidiniz ve ODIN3 v3.07  uygulamasını çalıştırın. Aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.
odin_final
Bu ekranda sol üstte ID:COM bölümünde 0:[COM:XX] göreceksiniz. XX bilgisayarınızın COM bağlantı numarasına bağlı değişen bir rakamdır.
Daha sonra PDA butona basıp aynı kılasör içindeki CF-Auto-Root-t03g-t03gxx-gtn7100.tar.md5dosyasını seçin. Seçeneklerden Re-Partition işaretli olmadığına emin olun. Ayarlar yukarıdaki gibi olmalıdır.
Son olarak “Start” butonuna basın ve root işleminin bitmesini bekleyin. İşlem bittiğinde telefonunuz otomatik olarak kapatılıp açılacaktır. Artık telefonunuz root edilmiş olacaktır.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Acil yardım

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Sercan Çoban. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Followers

Text Widget


Recent Comments