Galaxy S3 Format (Reset) Atma

Bu yazımızda sizlere bir arkadaşımızdan gelen “Galaxy S3′e Format Nasıl Atılır? “sorusuna cevap olarak bu konuyu hazırladık. Sahip olduğunuz Galaxy S3 modeline format atmadan önce telefonunuzu yedeklemenizi öneririz. Çünkü format işleminden sonra kayıtlı numaralar (rehberin hepsi), resimler, mesajlar, videolar, uygulamalar vs. hepsi silinecektir.Yedeklemek için numaraları SIM karta taşıyabilir veya hafıza kartına atabilirsiniz. Aynı şekilde isterseniz dosyalarınızı da hafıza kartına atabilir veya Samsung Kies programı ile rahatlıkla yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Samsung Galaxy S3′e Format atmak için farklı yöntem bulunmaktadır:
1: Menü>Ayarlar>Gizlilik>Fabrika Ayarlarına Sıfırla Kısmını seçiyoruz ve telefonumuz fabrika ayarlarına dönüyor.
2: Bu yöntemde ise telefonunuzun arama kısmına gelerek *2767*3855# yazıyoruz ve aramaya basıyoruz ve telefonunun kapanıp açılmasını bekliyoruz.
3: Telefonu kapatın ve ortadaki tuşa basın ardından açma/kapama tuşuna basın çıkan ekrandan Wipe Data kısmını seçin ve Factory Reset kısmını seçin. Böylelikle telefonunuz formatlanarak açılmış olacaktır.
Sizlere belirttiğimiz bu işlemlerden herhangi birisini yaparken telefonunuzda oluşabilecek sorumluluğu hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi belirtmek isteriz. Lakin bu işlemlerin doğru şekilde yapıldığında ne garanti kapsamı dışına çıkarmaya ne de cihaza herhangi bir şekilde zarar görmesine imkan yoktur.
Alternatif Yöntem
Format atmadan önce mutlaka yedekleme işlemi gerçekleştirmelisiniz. Format atma işlemi telefonunuzda kayıtlı rehber mesaj resim vs. dosyalarınızı silecektir. Telefonunuzu bilgisayara bağlayarak tüm dosyaları bilgisayarınıza alabilirsiniz yada telefon rehberinizi sim kartınıza taşıyarak rehber yedeğini de bu şekilde alabilirsiniz.
Android işletim sistemli Samsung Galaxy telefonunuza format atmak için 3 yöntem bulunmaktadır
1. Yöntem
Menü -> Ayarlar –> Gizlilik –> Fabrika ayarlarını Sıfırla bölümü ile cihazınızı fabrika ayarlarına getirerek ilk günkü haline getirebilirsiniz.
2. Yöntem
Telefonunuzun arama kısmına gelip *2767*3855# tuşlayarak arama yaptığınızda telefonunuza format atabilirsiniz.
3. Yöntem
Telefonunuzu kapalı konumuna getirip ortadaki tuşa basıp sonrasında açma / kapama tuşuna basarak telefonunuzu açın ve karşınıza çıkan ekranda wipe data/ seçeneğinden /factory reset seçilir ve reboot now ile format atarak telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz.
Samsung Galaxy Android işletim sistemli telefonunuzu yukarıdaki yöntemler ile format atarak ilk günkü haline getirebilirsiniz.

posted under |

1 yorum:

samsung aksesuarları dedi ki...

bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Sercan Çoban. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Followers

Text Widget


Recent Comments