Android 4.4 Kitkat İle Gelen Yenilikler – Sorunlar – Faydaları – Zararları

kitkat android
Android geçtiğimiz günlerde bilindiği gibi Nexus 5 ile yeni Android 4.4 KitKat’ ını bizlere tanıtmıştı. Android’ in eski sürümlerine...
Android geçtiğimiz günlerde bilindiği gibi Nexus 5 ile yeni Android 4.4 KitKat’ ını bizlere tanıtmıştı. Android’ in eski sürümlerine bakacak olursak birçok yeniliği bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Bizzat ben Android 4.4 KitKat’ ı  HTC One, Galaxy S4, Galaxy S3 ve Galaxy S2′ de test etme şansı buldum, Ve bu cihazlarda genel olarak artıları ve eksileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yeni Butonlar, Daha Fazla Renk Ve Kaliteli Tasarım
Android 4.4 KitKat güncellemesi ile görüntüde ciddi değişikliklere gitmiş diyebiliriz, Butonlar daha şık güncellemenin ekran görüntüleri artık daha kaliteli. Ayrıca Google Play Edition versiyonunda ise Android’ in siyah menüsünden kurtulmuş oluyoruz, Buda önemli bir değişim diyebiliriz.
Menü Geçişleri Daha Kaliteli,  Mobil İnternet Android KitKat ile Daha Hızlı
Gözümüze takılan önemli değişikliklerden birtanesi ise menü geçişleri oldu diyebilirim, Menü geçişleri önceki sürümlere göre daha hızlı ve daha kaliteli, Ayrıca Mobil İnternet kullanan kişiler Android 4.4 KitKat ile daha fazla verim alabilirler, Hız artışını bizzat gördüm diyebilirim.
Kilit Ekranı Daha Fazla Özelleştirilir
Android 4.4 Kitkat ile kilit ekranı artık daha fazla özelleştirilebilir, Birçok Widget’ i kilit ekranına taşıyabiliyorsunuz.
Daha Az Yer Kaplıyor, Daha Hızlı, Oyunlarda Ve Uygulamalarda Daha Fazla Performans
Kitkat ile artık oyunlar daha hızlı çalışıyor, Kitkat’ ın sistemi kasmamasından dolayı birçok oyun ve uygulama düşük özelliklerdeki cihazlarda bile stabil olarak çalışıyor,
KitKat Piyasadaki Bütün Cihazlara Yüklenebilir
KitKat’ ın önceki sürümlerine bakış daha az yer kaplaması, Birçok Android cihazda stabil olarak çalışması anlamına geliyor, Zaten Android KitKat’ ı çıkartırken hedeflerinden birisi buydu.
kitkat android1
Android 4.4 KitKat ile Gelen Sorunlardan Biraz Bahsedelim.
Android 4.4 KitKat’ ı Yükledikten Sonra Cihazım Daha Fazla Isınıyor
Benim bizzat yaşadığım sıkıntılardan birisi diyebilirim, Android 4.4 KitKat’ ı yükledikten sonra cihazda ısınma problemi ortaya çıktı, Ancak zamanla çıkan güncellemeler ile bu sorunun ortadan kalkabileceğini düşünüyorum.
Cihazın Önceki Sürümlere Göre  Şarjı %40 Daha Az Gidiyor
Birçok Android 4.4 KitKat kullanıcısının ortak şikayeti, Benimde Kitkat’ da gördüğüm en büyük sıkıntılardan birisi diyebilirim. Android’ in daha fazla batarya çalışması ile geliştirdiği ART ise şimdilik tam olarak çalışmamakta. Birçok uygulamada ve oyunda sorun çıkartıyor, Tabiki ileriki zamanlarda düzeltilebilir diye düşünüyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Sercan Çoban. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Followers

Text Widget


Recent Comments